seramik nedir

seramik kaplama  seramik modelleri   seramik cephe kaplama  seramik çeşitleri

seramik döşeme   seramik desenleri    seramik fayans

seramik granit   seramik granit fiyatları    seramik nasıl yapılır

seramik uygulamaları   seramik zemin kaplama    seramik fiyatları

SERAMİK NEDİR

Uluslararası standartlara göre, seramik kaplama malzemeleri; “Çoğunlukla killer veya diğer anorganik hammaddelerden üretilen, genellikle zemin ve duvar kaplamalarında kullanılan, kalıptan çekme metoduyla veya oda sıcaklığında preslenerek şekillendirilen fakat başka işlemlerle de şekil verilebilen, daha sonra kurutulup istenilen özellikleri kazandırmaya yeterli olacak sıcaklıklarda pişirilen ince plakalardır” şeklinde tanımlanmaktadır.

Seramik; ısı, buhar ve sudan etkilenmemesi ve bakımının kolay olması nedeniyle banyo ve mutfak duvarlarında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Seramik seçilirken teknik özelliklerinin yanında estetik verilerinde çok yönlü olmasına dikkat edilmelidir.

Seramik kaplama malzemeleri; kil, kaolin, feldspat, mermer, kuvars gibi inorganik hammaddelerin öğütülüp, belirli oranlarda karıştırılıp plak halinde şekillendirildikten sonra sırlı veya sırsız, desenli veya desensiz olarak bir kez veya birden fazla kez pişirilerek sertleştirilmesi ile elde edilen zemin ve duvar kaplamalarında kullanılan malzemelerdir. Seramik denilince ilk akla kil gelmektedir. Seramik killeri; kil, kaolin, refrakter kil ve bentonittir.

Seramik karolar, kil veya diğer seramik malzemelerinden yapılmış, göreli orak küçük ve modüler yüzey kaplama malzemeleridir. Karolar fırınlarda çok yüksek derecelerde pişirilirler. Sonuçta suya dayanıklı, zor paslanan ve kolay temizlenebilen, dayanıklı, sert ve yoğun bir malzeme elde edilir, genellikle renkleri solmaz. Sırlı ve sırsız seramik karo çeşitleri vardır. Sırlı karoların kilden oluşan gövdeleri üzerine seramik malzemesi eritilerek birleştirilir ve karolar parlak, mat veya billur özelliklerde birçok renk çeşidine sahip olabilirler. Sert ve yoğun olan sırsız karolar ise renk özelliklerini kilden oluşan gövdelerinden alırlar. Bu renkler sırlı karoların renklerine göre daha mat olurlar.

Zemin kaplama malzemesi olarak kullanılanlar doğrudan doğruya aşınmaya maruz kaldığından, duvar kaplamalarından önemli bir noktada ayrılırlar. Bu fark, zemin kaplama malzemesinin sırsız olmasına rağmen, duvar kaplamalarının sırlanmış olmasıdır. Seramik zemin kaplamalarının aşınmanın yanı sıra, yürüme emniyeti yönünden kaygan yüzeyli olmamaları gerekmektedir. Bu nedenle ikinci bir pişirme işlemi ile sırlanmış olan seramik malzeme zemin kaplaması olarak kullanılmaz. Son yıllardaki zemin kaplamalarındaki gelişmeler de eklenmektedir. Teknoloji yenilikler sonucunda seramik zemin kaplama malzemesinden daha dayanıklı sert bir malzeme üretilmiştir. Bu ürüne sertlik ve dayanıklılığından dolayı “seramik granit” adı verilmektedir. Seramik malzemeden farklı olarak yapımında 1mm’nin altında dana çapına sahip sert taş partikülleri kullanılmaktadır.

Seramik malzemesi ile kaplanacak zeminlerin beton, taş, tuğla, harç gibi kagir malzeme niteliğinde olması gerekmektedir. Seramik kaplama malzeme harç veya özel yapıştırıcı malzemeler derzli olarak yapıştırılır. Seramik yüzeyler aşınmalara, kir, yağ ve asitlere karşı yüksek dayanıklılık göstermesi ve sağlıklı olmasının yanında, üzerindeki sır nedeniyle düşük su emme özelliğine sahiptir.

Kilin yakılması ile elde edilen seramik kaplamalara plastik olmayan toprak, kum, demir boyaları gibi dolgu maddeleri ilave edilerek, cilalanıp renklendirilebilirler. Seramik kaplama üretiminde kullanılan hammadde ve yardımcı maddelerin, kolay elde edilebilir ve ekonomik olması önemlidir. Seramik kaplamalar iç mekanlarda kullanılmakla birlikte, dış çevre şartlarına dayanıklı üretilenleri de vardır. Dış çevre şartlarına dayanıklı olarak üretilen seramik karoların yüksek sıcaklıkta pişirilmiş ve bunun sonucunda az gözenekli olması gerekir. 

SERAMİK ZEMİN KAPLAMALARININ ÖZELLİKLERİ

seramik kaplama uygulaması Doğal bir madde olduğu için sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur.

seramik uygulaması nasıl yapılır Kolay temizlenir, kir tutmaz.

seramik uygulama örnekleri Son derece dayanıklı bir malzeme olduğu için uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

seramik uygulama fiyatları Güneş ışınların nedeniyle sararmaz ve rengi solmaz. Soğukta çatlamaz.

seramik uygulama teknikleri Üzerine yapılabilen çeşitli desenler sayesinde kullanıldığı mekanı güzelleştirir ve değer katar.

SERAMİK KARO ÇEŞİTLERİ

seramik döşeme uygulaması Sırlı Duvar Karosu : Sırlı duvar karoları, camsı olmayan gövdeleri parlak, mat veya billur özellikte sır ile kaplanmış, iç duvarlarda ve iş yükü az olan döşemelerde kullanılan karolardır. Hava koşullarına ve donmaya karşı dayanıklı olan dış yüzey tipi karolar, hem iç hem de dış duvarlarda kullanılabilir.

seramik uygulama firmaları Seramik Mozaik Karo : Porselen veya doğal kilden gövdeleri, duvar kaplamalarında kullanılmak üzere sırlanabilir ya da döşeme ve duvarlarda kullanım için sırsız şekilde üretilebilir. Porselen karolar parlak renklere sahipken, doğal kilden yapılmış karoların renkleri daha mattır. Kullanım kolaylığı ve hızlı uygulama sağlaması açısından, küçük karolar genellikle 30x30 cm veya 30x60 cm parçalar halinde ve düzgün karo aralıklarını sağlayacak şekilde karton veya tel örgü bir taban üzerinde bir araya getirilirler.

seramik fayans uygulamaları Sırsız Sert Karolar : Doğal kil veya porselen yapılmış sırsız döşeme karolarıdır. Kir, nem ve paslanmadan etkilenmezler , donma ve aşınmaya karşı dayanıklıdırlar.

seramik yer döşemeleri Parke Karoları : Seramik mozaik karolara benzer bir yapıya sahiptirler, fakat daha kalın ve geniştirler. Hava koşullarına karşı dayanıklıdırlar ve ağır iş yüküne maruz kalan döşemelerde rahatlıkla kullanılabilirler.

TEMİZLİK VE BAKIM

Kullanım esnasında seramik kaplamaya zarar verebilecek asitlerden, darbe ve etkilerden korunmalıdır. Ömrünün uzun olması için temizliğe dikkat edilmelidir. Vakumlama, ıslak ve kuru paspaslama ve yıkama yapılabilir. Derz aralarında bozulmalar olması durumunda, özel bir makine ile zımparalanır. 

SERAMİK FİYATLARI

Seramik fiyatları yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Seramik yer karolarının metrekare fiyatları 12 - 100 TL arasında değişiklik göstermektedir.



Etiketler : seramik kaplama


Benzer Konular Seramik Uygulamaları Seramik Anasayfa Bien Seramik Çanakkale Seramik Ege Seramik Kalebodur Seramik Kütahya Seramik Uşak Seramik Vitra Seramik Yurtbay Seramik



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus