kapı sistemleri

KAPI SİSTEMLERİ

Kapılar, bir binanın içine, amaca uygun olarak takılmalıdır, aksi takdirde, uygunsuz yerleştirilenlerle gereksiz olan kapılar yer kullanımını zorlaştırdığı gibi, kullanılabilir yüzeylerin kaybolmasına da yol açarlar. Bunların sınıflandırılması: içe doğru açılan kapılar, odanın içine doğru, dışa doğru açılan, koridora doğru açılanlar olmak üzere farklılıklar gösterir. 

Alışılagelen kapılar içeriye doğru olanlarıdır. Kapı biçimleri nitelendirilmesi, pozisyonları ve amaçlarına, açılış yönüne, açılış şekline, kapı menteşesi konstrüksiyonuna, hareket ve açılış şekline göre yapılır.

İç Kapılar: Oda kapıları, bina kapıları, kiler kapıları, banyo, tuvalet ve ilave oda kapıları 

Dış Kapılar: Ev kapısı, ev ve bahçe kapısı, balkon ve teras kapısı 

Balanslı Kapı: Az güçle koridora doğru açılır, tesisat kapıları ve rüzgarlıklar için kullanışlıdır. 

Kapı genişliği takılacak yerin kullanım amacına göre olup dar açıklık ölçüsü 55 cm olmalıdır. Mesken binalarda min. açıklık: 

Tek Kanatlı Kapılar : Oda kapıları takr. 80 cm, ilave odalar, banyo, WC takr. 70 cm, daire kapıları takr. 90 cm, ev kapıları 115 cm'ye kadar.

Çift Kanatlı Kapılar : Oda kapıları takr. 170 cm, ev kapıları 140-225 cm, iç kapıların çap yükseklikleri: en az 185 cm, normal 195-200 cm.

Sürme kapılar ve döner kapılar zorunlu veya çıkış kapıları olarak kullanışlı değildir, çünkü bunlar tehlike anında kaçış yolunu tıkarlar.

Döner Kapılar : Döner kapılar, ayarlanabilir kapılar olup, aşırı kalabalıkta, ortadaki kapının katlanır olması sayesinde insanların aynı anda dışarı veya içeri girebilmelerine olanak sağlar. Eğer, giriş-çıkışlar bir yöne doğru (dükkanların kapanması yönünde) olursa, kanatlar kısmen bir yöne katlanır. 

Otomatik Kapılar: Parçaları: Radar-kumanda, elektrikli kontak paspası, pnömatik kontak tabanı. Tek veya refleks ışık kutusu, otomatik sürgülü kapılar dükkanların, idari binaların, marketlerin, imdat çıkışlarının tesisatı için uygun olup, 6 kapılı ve 8 metreye varan genişliktedir.

Hava Süzgeci Kapısı  :Akşamları kaldırma kapı ile kapanır. Körüklü kapılar mahali kapatmak için yanlara doğru açılır. Akordiyon kapılar geniş açıklıkları kapatmak için kullanılır, ortadan asılır. Döngüsel hareketler sürgü hareketleri ile kombine edilmiştir. Akordiyon kapılar, ahşaptan, suni deriden veya kumaştandır. 

Teleskop Kapılar: İtici palete bağlı olarak birçok kanalları vardır. Teleskop kapılar, dış tarafı tek kabuklu ve iç tarafı çift kabuklu olmak üzere iki tipten oluşur. Teleskop kapılar yan yana veya iç içe yukarıdan asmalı sürgülü olup, duvarla köşelere kadar değişken kapaklıdır. 

Ayırma Kölme : Yukarıdan veya yatay olarak üstten katlanarak mahalleri ayırt etmeye yarar.



Etiketler : kapı sistemleri


Benzer Konular Ev Dekorasyonu Ahşap Kapı Uygulamaları Ahşap Parkeler Asma Tavan Yapımı Gergi Tavan Nedir Niş Uygulamaları Şömine Uygulamaları Ev Dekorasyon Stilleri Ev Dekorasyon Ürünleri Granit Uygulamaları Mermer Uygulamaları Kartonpiyer Uygulamaları Halı Kaplama Mobilya Tasarımı Doğal Taş Uygulamaları Mobilya Nasıl Seçilir Duvar Kağıdı Yatak Odası Dekorasyonu Çocuk Odası Nasıl Düzenlenir Peyzaj Nedir Ahşap Bölme Duvar Ahşap Döşeme Kaplamaları Ahşap Eskitme Ahşap Evler Ahşap Lambiri Ahşap Panel Ürünler Ahşap Tavan Kaplama Akıllı Ev Sistemleri Aksesuar Kullanımı Alçı Levha Bölme Duvar Alçı Levha Yer Döşemesi Aydınlatma Sistemleri Bahçe Mobilyaları Balkon Tasarımı Bitümlü ve Plastik Levhalar Cam Tuğla Çatı Işıklıkları Dekoratif Mobilya Uygulamaları Depo,Kiler,Sandık Odası Esnek Yer Döşemeleri Fresk Nedir Kapı Sistemleri Konut ve İnsan İlişkisi Kündekari Nedir Mobilya Kılıfları Oda Akustiği Sürme Cam Kapılar Taş Döşeme Kaplamaları Yemek Odası Dekorasyonu



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus