erguvan ağacı

ERGUVAN AĞACI

Nisan-Mayıs aylarında yapraklanmadan önce bütün dalları boyunca morumsu pembe çiçek açar. Renk etkisi ve yaprak formu bakımından çok dekoratif bir bitkidir. Çalı ve ağaç formunda olabilir. Kışın yapraklarını döker. Her tür toprakta yetişir. Güneşli ortamları sever.

erguvan ağacının anlamı Almanca Adı : Judasbäume

erguvan ağacı budama İngilizce Adı : Judas tree, redbud

erguvan ağacı bahçede Latince Adı : Cercis siliquastrum

erguvan ağacı hakkında bilgi Fransızca Adı : Arbre de Judée

erguvan ağacının diğer adı nedir Yöresel Adları : Gelin yemişi, Yemişen, Zazalak

erguvan ağacı dikmek Bursa ve İstanbul İçin Önemi : Erguvan ağacı bahar aylarında İstanbul Boğazını morumsu çiçeklere büründürür. Erguvan moru Bizans hükümdarlarının kıyafetlerinde kullanılan bir renktir. Doğal yollarla üretilen en zor renk olduğu için, bir zenginlik ve güç belirtisiydi; imparator dışında hiç kimse mor pelerin takamazdı.

Erguvan, yüzyıllar boyu Bursa şehrinin de simgesi olmuştur. Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezit'in damadı Anadolu erenlerinden Emir Sultan'ın her yıl erguvan açma mevsiminde Bursa'da müritleriyle buluşması nedeniyle 14. yüzyıldan itibaren düzenlemeye başlanan erguvan şenlikleri, şehrin ekonomisine olumlu etkilerinden dolayı 19. yüzyıla kadar gelenek olarak sürdürülmüştür; günümüzde bu şenlikleri yeniden canlandırma çabası vardır.

erguvan ağacı ekimi Erguvan Ağacı Hikayesi : Bazı Hıristiyan inanışlarına göre İsa'nın ihanet eden havarisi Yahuda kendini bu ağaca asmıştır. Efsaneye göre bu olaydan sonra önceleri beyaz olan erguvan çiçekleri utançtan ya da kandan kırmızıya dönmüştür.

erguvan ağacı tohumu nasıl ekilir Tohumu Ne Zaman Ekilir : Erguvan tohumlarının kabukları sert olduğu için 2-3 dakika sıcak suda, 24 saat ılık suda bekletildikten sonra nisan ayında ekilebilir. 

erguvan ağacı ne zaman ekilir Fidanı Ne Zaman ve Nasıl Dikilir : Erguvan fidanları 12 ay boyunda dikilebilmektedir. Dikim için 60 cm lik küp şeklinde çukur açılmalı, fidan düz bir şekilde dikildikten sonra 5-10 lt can suyu verilmelidir.

erguvan ağacının fiyatı Yaprak Özellikleri : Karşılıklı ve dairemsidir.

erguvan ağacı görselleri Ne Zaman Açar : Nisan ayı sonu ve Mayıs ayı başında birkaç haftalığına morumsu pembe çiçekler açar.

erguvan ağacı hangi iklimde yetişir Büyüme Hızı :Hızlı büyüyen bir ağaçtır, 5-6 yıl içerisinde 7-10 metreye kadar büyüyebilir.

erguvan ağacı hastalıkları Bakımı ve Budaması : Uygun şartlar sağlanması halinde budama dışında bakım gerektirmez. Budama yapılırken açık yara bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Mantar riskine karşı budanan dalların açıklıklarının budama sıvaları ya da macun ile kapatılması önerilir.

erguvan ağacı iklimi Yaprak Döker mi : Kışın yapraklarını dökmektedir.

erguvan ağacı ve istanbul Gövde ve Kabuk : Gri-kahverengi gövde gençken çatlaksız, ileri yaşlarda ise derin çatlaklı olur. 50-60 cm çapa ulaşabilir.

erguvan ağacı ne kadar zamanda büyür Ömrü : Çok yıllık bir bitkidir.

erguvan ağacı bursa Fiyatları : 20-40 cm arasındaki fidanların fiyatı 30-40 TL arasında değişmektedir. Tohum fiyatları da paketin içerisindeki adete göre 5-60 TL arasında değişmektedir.



Etiketler : erguvan ağacı


Benzer Konular Peyzaj Nedir Peyzaj Anasayfa Peyzaj Planlaması Fiziki Peyzaj Planlama Aşamaları Balkon ve Çatı Bahçesi Kaya Bahçesi Japon Bahçesi Kış Bahçeleri Klasik Bahçe Gizli Bahçe Minimalist Bahçe Sanat Bahçesi Su Bahçeleri Zen Bahçesi Erguvan Ağacı Acem Borusu Acıbakla Aechmea Bitkisi Ak Asma Altın Çanağı Bahçe Çitleri ve Ağaçlar Bahçe Göletleri Bahçe Yüzme Havuzu Biberiye Bina Dışı Taş Kaplama Çam Ağacı Çarkıfelek Çiçeği Çim Ekimi ve Bakımı Çoban Püskülü Dağ Defnesi Duman Ağacı Gelin Tacı Gülibrişim Güzellik Çalısı Ilgın Ağacı İstinat Duvarı Japon Akçaağacı Kadeh Çiçeği Kelebek Çalısı Kese Çiçeği Kış Bahçeleri Kızılcık Çalısı Kuşburnu Lale Ağacı Leylak Ağacı Mavi Ladin Mavi Sedir Mor İnci Ağacı Obrizya Bitkisi Osmanthus Aquifolium Oya Ağacı Saray Manolyası Sarı Çiçekli Yasemin Sarkık Dallı Huş Ağacı Sera Havalandırması Süs Kirazı Tarh Nedir Taş Armudu Yasemin Nedir Yıldız Manolya



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus