alçı sıva nasıl yapılır

ALÇI SIVA

Alçı sıva, duvar yapımında kullanılan tuğla, beton, brüt beton vb. malzemelerin ve kaba sıvaların üzerine yapılabilen sıva çeşididir. Alçı taşı düşük yoğunlukta, toksik olmayan, toprağın su tutmasını sağlayarak bitki ve hayvan yaşamını desteklerken aynı zamanda suda bulunan mikroorganizmaları absorbe eden bir maddedir. Bünyesinde barındırdığı Yanmaz ve dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle bina ve yangın sigortası otoriteleri tarafından da kabul görmektedir.

ALÇI SIVA ÇEŞİTLERİ

 Perlitli Alçı Sıva : Isı yalıtımı mantolama ve ses yalıtımı kabiliyeti, pirizi ve işleme süreleri yükseltilmiş, gazbeton, briket, tuğla vb. yapı malzemelerinin üzerine uygulanabilen hazır sıva alçısıdır.

 Perdahlı (saten) Alçı Sıva : En önemli özelliği uygulandığı yüzeyleri İtalyan sıva gibi cam gibi parlak ve pürüzsüz hale getirmesidir. Duvarlarda ince sıva veya alçı sıvasının üzerine ve kirli ya da boyanmış yüzeylere uygulanabilen düzeltme sıvasıdır. 

AÇI SIVA UYGULAMASINDA KULLANILAN MALZEMELER VE ALETLER

Sıva alçısı, sıva profili, sıva filesi, alçı teknesi, mekanik karıştırıcı, sıva malası, çırpaç, çelik mala, spatula, ano çıtası, alüminyum bıçak mastar, su terazisi, sıva küreği, köşe malası, alçı rendesi, profil makası, fırça,spiral, tirfil.

ALÇI HARCI NASIL HAZIRLANIR

Alçı harcı, başlıca iki ana maddesi olan su ve alçının belli bir oradan karışımı ile istenilen kıvama getirilmesi ile  elde edilir. Harcın kıvamı yapılacak uygulamaya göre değişiklik gösterir. 

 Kalıp Alçısı : Kalıp içerisinde alçıya şekil verilmesi istendiği durumlarda kullanılır. Alçı teknesinin her tarafındaki harcın akıcı kıvamda ve topaklanma olmayacak şekilde karıştırılması ile oluşturulur. 

 Sıva Alçısı : Hamur kıvamında kullanılan harç çeşididir. Tekne içerisindeki harcın hamur kıvamına gelene kadar karıştırılması ile elde edilir.

 Saten Alçı : Teknedeki harcın her noktada macun kıvamına gelene kadar karıştırılması ile elde edilir.

ALÇI SIVA NASIL YAPILIR

 Sıva uygulamasına başlamadan önce yüzeydeki çapaklar, tozlar ve tutunmayı zorlaştıracak maddeler temizlenmelidir. Kuru ve sıcak yüzeyler su ile ıslatılmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey pürüzsüz ise tutunmayı artırmak için keser ile çentikleme ya da çimento, kum ve sudan hazırlanan karışımın serpme tekniği ile yüzeye atılarak pürüzlenmesi sağlanmalıdır. 

 Duvar yüzeyindeki çatlaklar ve delikler tamir edilir.

 Farklı malzemelerin birleşim yerleri çatlamayı engellemek için 30 cm sıva filesi birleşim yerlerini ortalayacak şekilde sıva harcı üzerine uygulanır.

 Ano çıtasının geleceği yerlere sıva harcı uygulaması yapılır ve çıtalar 120-200 cm aralıklarla alçıyla terazisinde yapıştırılır. 

 Duvarın köşelerine ano çıtası görevini gören sıva profilleri yerleştirilir. 

 Sıva küreğine alınan alçı aşağıdan yukarıya doğru bastırılarak tüm yüzeye uygulanır.

 Alüminyum bıçak mastarı yardımı ile ano çıtalarına bastırılarak sıvanın fazlalıkları alınarak yüzey düzeltilir.

 Alçı sertleşmeye başladıktan sonra ano çıtaları sökülür ve boşluklar harç ile doldurulur. 

 Yüzeyin düzeltilmesi için sıva ve saten alçı eşit miktarda karıştırılır ve yüzeye çelik malaile 1.5 mm kalınlıkta ile uygulanır.

 Alçı sertleştikten sonra pürüzler spatula ile düzeltilir.

ALÇI SIVA FİYATLARI

Alçı sıva fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Alçı sıva metrekare fiyatları 6,5 - 8,5 TL arasında değişiklik göstermetktedir.



Etiketler : alçı sıva


Benzer Konular Ev Tadilatı Alçı Sıva Uygulamaları Badana Nedir Bina Güçlendirme Bina Isıtma Sistemleri Boya Sistemleri ve Prensipleri Doğalgaz Tesisatı Duvar Sistemleri Elektrik Tesisatı Engelliler İçin Tesisat Epoksi Zemin Kaplama Eski Bina Restorasyonu Ev Tadilat Kredisi Fayans Uygulamaları İç Cephe Boya İç Cephe Sıva Uygulaması Isıtma ve Soğutma Sistemleri Pencere Uygulamaları Seramik Uygulamaları Su Tesisatı Uygulamaları Tadilat Firması Seçimi



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus