Çelik çatılar, strüktürel çelik elemanlarla döşeme çerçevesine bir çerçeve oluşturularak yapılırlar. Strüktürel çelik çatı, inşaat sahasında işlenmesinin zorluğundan dolayı tasarım şartnamelerine uygun olarak atölyede kesilir, şekillendirilir ve delinir. Bu şekilde yapılan çelik çatı üretimi, çatının oldukça hızlı ve kusursuz bir şekilde inşa edilmesini sağlamaktadır.
Çelik kafes kirişler, metal çatı iskeleti döşemeleri, yerinde dökme bir beton plak veya prekast beton elemanlar ana ve ikinci kirişlerle desteklenebilir.
Çatı çıkmaları, ikincil kirişlerin taşıyıcı elemanlarının ötesine uzatılması veya dış duvar yapısının içe çekilmesiyle elde edilebilir.
Çıkma yapan kirişler ana kirişin derinliği içinde çerçeve oluşturabilir veya ana kirişlerin destek noktaları üzerinde sürekli olabilirler.
Çelik çatı kirişlerinin uçları pahlı olabilir veya deliklerle hafifletilebilir.
Rijit çerçeveler, rijit birleşimlerle bağlanmış iki kolon ve bir kirişten oluşurlar. Rijit birleşimler elemanların uçlarının serbestçe dönüşünü engellediğinden, etkiyen yükler çerçevenin her elemanında eksenel kuvvetler, eğilme ve kesme kuvvetleri üretir. Buna ek olarak düşey yükler, rijit çerçevenin tabanda yatay itme kuvvetlerinin oluşmasına neden olur. Bu rijit çerçeve, statik olarak kararsız ve sadece kendi düzleminde rijittir.
Çelik çatı fiyatları kullanılacak malzemelere ve çatı özelliğine göre değişiklik göstermektedir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus