ahşap parke fiyatları

laminat parke fiyat   laminat parke nasıl döşenir    masif parke

masif parke fiyatları   parke çeşitleri    parke fiyatları

parke döşeme   parke nedir    parke renkleri

AHŞAP PARKE

Ahşap parke, aynı boyda kesilmiş tahta parçalarının belirli bir düzene göre yan yana getirilmesi ile oluşturulan bir zemin kaplamasıdır. Ahşap parke yapılacak ağacın sürtünmeye karşı dayanıklı, sert, reçinesiz, budaksız ve çatlaksız, renginin canlı ve parlak olması istenir. Genellikle meşe, kayın gürgen, akağaç, ceviz ve gül ağacı gibi sert ağaçlardan yapılmaktadır. Bunun yanında ağacın 50 yaşından büyük olması gerekir. Çünkü ağacın yaşı arttıkça budak sayısı azalır. Parke yapımında kullanılacak olan ahşabın rutubet oranı da önemlidir. TS 73’e göre parkelerin rutubetinin en çok %10 olması gerekir. Ayrıca yüzeyleri düzgün, yanları birbirine paralel olmalıdır.

Ağacın sertliği, lif yapısı, doğal rengi ve çalışma oranı; parke kalitesini etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Ürün kalitesi açısından parkenin rutubet oranı, geometrik biçim düzgünlüğü, tasarımı, boyutları, sistire kalınlığı ( parke yüzeyi aşınıp deforme olduktan sonra sistire işlemi ile yüzey aşındırılarak ilk halindeki parlak görüntüye kavuşturulur bu işlemin kaç kere yapılabileceği parkenin kalınlığına bağlıdır. Bu kalınlığa sistire kalınlığı denir.) yüzey düzgünlüğü, tasnifi ve ambalajı; sonucu etkileyen unsurlardır.

Ahşap parkeler olumsuz özelliklerinin giderilmesi için emprenye edilirler. Emprenye; ahşabın bünyesine çeşitli yöntemler ile kimyasal maddelerin emdirilmesi işlemidir. Bu tekniğinin gerçek anlamı; ahşaba basınç makinesinden kimyasal çözeltilerin emdirilmesidir. Bu teknik dışından hiçbir uygulama, ahşabı gerçek anlamda koruyamamaktadır. Çürümeden ve bozulmadan, yıllarca dayanması istenen kerestelere mutlaka emprenye uygulanmaktadır. Emprenyeli ahşap ürünlerin en önemli ayrıcalığı insan sağlığına olan katkısıdır. Geliştirilen çağdaş döşeme cilaları ile hem ahşap döşemelerin nefes alması ve doğal işlevlerini sürdürmesi sağlanmakta, hem de ahşap zemin kaplamalarına en az mermer ve seramik kadar dayanıklılık kazandırılmaktadır.

Ahşap parke (wooden parquet flooring) döşenirken dikkat edilecek en önemli husus rutubet durumuna göre parkenin genişleyip, daralmasıdır. Çok rutubetli havalarda döşenen parkelerin kabardığı görülür. Kabarmanın önüne geçmek için parke ile duvar arasında 20-25 mm boşluk bırakılmalıdır. Bu boşluklar daha sonra süpürgelik ile kapatılır. Parke süpürgelikleri aynı cins ağaçtan çeşitli profillerde kısa boya yapılır. Parke döşendikten sonra üst yüzeydeki bazı boşluklara aynı ağacın ince talaşından vernik ve tutkalla yapılan macun sürülebilir. Kuruduktan sonra yüzeydeki çıkıntılar rende ve sistire ile alınır. Düzgünleştirilen yüzey iyice temizlenip, balmumu cilası, vernik veya parke cilaları uygulanır. Bu cilalar durumua göre astar ciladan sonra 4-6 kat yapılır. Parlaklık için her kattan sonra makine ile parlatılır.

LAMİNE PARKE

Üst kısmındaki 3 mm doğal ağaç kaplaması ile alt tarafından bulunan atık ağaç parçalarının arasına konulan hurda ağaçların preslenmesi ile elde edilen, kendinden cilalı, dört tarafı kiniş ve lambalı parke çeşitleridir. Ebatları : Kalınlıkları : 16 mm, enleri : 20 cm, boyları : 100-120 cm dir.

Lamine parkelerin uygulaması zemine serilen 3-4 mm kalınlığındaki süngerin üzerinde, birbirine geçirilerek ve ek yerlerinin yapıştırılması ile gerçekleştirilir.

LAMİNAT PARKE

Yapay reçine emdirilmiş kağıt ve ahşap tozlarının sıcak pres uygulaması ise sıkıştırılarak elde edilen üzeri desenli parke modelidir.  Yüzeyi film tabakası ile kaplı olduğu için çizilmelere, ısıya ve neme karşı dayanıklıdır. Ebatları : Kalınlıkları : 7-8 mm, enleri : 20 cm, boyları : 100-120 cm dir. Laminat parke fiyatları ebatlarına ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.

Laminat Parke Nasıl Döşenir : Laminat parkelerin uygulaması zemine serilen 3 mm şilte üzerinde ve geçme kilit sistemi ile yapılır, yapıştırıcı gerektirmez, istenildiği taktirde kullanılabilir. Yapıştırıcı kullanılmadığında köşe süpürgelikleri sökülerek parçalar başka bir mekanda tekrar kullanılabilir.

PARKE DÖŞEME ÖNERİLERİ

Parke döşenecek zeminin ön hazırlığı çok önemlidir. Döşeme yapılacak zemin yüksekliği 2 mm’den fazla olmamalıdır. Direkt olarak herhangi bir düzgün ve pürüzsüz yüzeye uygulanabilir. Parkeler kesinlikle duvara vidalanmaz, çivilenmez veya yapıştırılmaz. Tuvalet, sauna, yüzme havuzu, kurutma odası, banyo vb. yerlere döşenmez. Zemin altı ısıtma sistemine sahip zeminlere uygulanabilir. Parkeler oda ışığı ile aynı yönde döşenir. Panellerin uzun kenarları, odanın uzun kenarına paralel olarak döşenir.

PARKE DÖŞEME UYARILARI

Laminant parke döşenmeden 48 saat önce döşeme yapılacak yerde, oda sıcaklığında paket açılmadan bekletilir. Yoğun ve ağır yük kullanım alanlarında parke üzerine koruyucu malzeme serilmesi gerekir. Döşenecek ortam sıcaklığı 15-18 oC ve oda nispi nem oranı %50-60 olmalıdır. Temizlik sadece sabunlu bez ile yapılmalıdır. Koltuk, sandalye ve masa ayaklarına uygun keçe yapıştırılmalıdır. Bina inşaat projesine uygun ve ilgili yerel birimlerce kontrolü yapılmış tüm alttan ısıtmalı zeminlerde kullanılabilir. Her panel üretim esnasında sıkı bir kontrolden geçse bile tek tek kontrol edilerek döşenmelidir. Odanın uzun kenarı 10 m üzerinde ise, döşenecek yüzey bölümlere ayrılarak döşenmesi gerekir. Testere ile kesim yapılırken parkelerin dekoratif yüzeyleri yukarı gelecek şekilde kesim yapılır.

KLASİK PARKE / MASİF PARKE

Tamamen doğal ve dayanıklı ahşaptan, dört tarafı kinişli, standart ölçülerde üretilen ahşap masif parke modelleridir.Ebatları : kalınlıkları : 16 mm, enleri : 5 cm, boyları : 30 cm dir. Masif parke fiyatları ebatlarına ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.

Klasik parke döşeme kör döşeme üzerine yapılabileceği gibi, yapıştırıcı kullanılarak beton zeminler üzerine de yapılabilmektedir. Düz, hasır, balık sırtı ve kare desenlerde döşenirler. Spor salonları, kabloların gizlenmesi gereken mekanlar, fabrika ve atölyelerde kör zemin uygulaması yapılır. Kör zemin uygulamalarında en büyük problem böceklenme ve nem faktörüdür. Zeminin zifte iyice doyurulması aynı zamanda  ısı kayıplarını da engellemiş olur.

RABITA PARKE

Ebatları hariç klasik parkelerle aynı özelliklere sahiptir. Ebatları : kalınlıkları : 16 mm, enleri : 6-9 cm, boyları : 60-80-100-120 cm dir. Boyutlarındaki değişkenlik malzeme firesini en aza indirmek için alınan bir önlemdir. Rabıta parke fiyatları ebatlarına ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.

Yüzeyleri klasik parkelerde olduğu gibi cila ile parlatılır ve korunur.  Boylarının uzun olması nedeniyle klasik parkelere göre az zamanda daha çok alan döşenebilir.

AHŞAP PARKE FİYATI

Ahşap parke fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Parke metrekare fiyatları 15 - 100 TL arasında değişiklik göstermektedir.



Etiketler : parke


Benzer Konular Ev Dekorasyonu Ahşap Kapı Uygulamaları Ahşap Parkeler Asma Tavan Yapımı Gergi Tavan Nedir Niş Uygulamaları Şömine Uygulamaları Ev Dekorasyon Stilleri Ev Dekorasyon Ürünleri Granit Uygulamaları Mermer Uygulamaları Kartonpiyer Uygulamaları Halı Kaplama Mobilya Tasarımı Doğal Taş Uygulamaları Mobilya Nasıl Seçilir Duvar Kağıdı Yatak Odası Dekorasyonu Çocuk Odası Nasıl Düzenlenir Peyzaj Nedir Ahşap Bölme Duvar Ahşap Döşeme Kaplamaları Ahşap Eskitme Ahşap Evler Ahşap Lambiri Ahşap Panel Ürünler Ahşap Tavan Kaplama Akıllı Ev Sistemleri Aksesuar Kullanımı Alçı Levha Bölme Duvar Alçı Levha Yer Döşemesi Aydınlatma Sistemleri Bahçe Mobilyaları Balkon Tasarımı Bitümlü ve Plastik Levhalar Cam Tuğla Çatı Işıklıkları Dekoratif Mobilya Uygulamaları Depo,Kiler,Sandık Odası Esnek Yer Döşemeleri Fresk Nedir Kapı Sistemleri Konut ve İnsan İlişkisi Kündekari Nedir Mobilya Kılıfları Oda Akustiği Sürme Cam Kapılar Taş Döşeme Kaplamaları Yemek Odası Dekorasyonu



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus